Indrukwekkend eerbetoon André van Duin aan overleden partner Martin

André van Duin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,Hij was de liefde van mijn leven en zeer zorgzaam. Waar hij kwam zorgde hij voor vrolijkheid. Deze warme herinneringen aan hem draag ik voor altijd in mij”, aldus André van Duin vandaag in een rouwannonce ter nagedachtenis aan zijn afgelopen maandag overleden echtgenoot Martin Elferink.

Het citaat is onderdeel van een indrukwekkend eerbetoon van André van Duin (72). De rouwannonce beslaat meer dan een halve pagina in de krant. Daarnaast gaf de komiek ook een eenmalig interview aan Evert Santegoeds over de betekenis die zijn echtgenoot aan zijn leven gaf.

Het eerste deel daarvan wordt vandaag in De Telegraaf gepubliceerd.

In het interview: ,,Het ergste wat me kon overkomen is gebeurd. In een paar maanden tijd.”

En later in het gesprek zegt Van Duin over zijn overleden man: ,,Hij heeft mijn leven verrijkt, zo geweldig gemaakt.”

Sleutelbeen

De botkanker van Van Duins partner kwam aan het licht toen Martin Elferink vorige zomer zijn sleutelbeen plotseling brak bij het opruimen bij het huis na visitebezoek.

In het vraaggesprek geeft André van Duin aan hoe moeilijk het was om in de Hendrik Groen-serie te spelen, omdat het personage Evert dat hij speelde ook te kampen heeft met kanker. Ondertussen was Martin Elferink in behandeling bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.

Slechts een kleine groep vrienden en relaties werd geïnformeerd over de ernst van de situatie, omdat Martin en André er geen zin in hadden om elke dag weer het verhaal van de ziekte steeds te moeten delen. Met Omroep Max-voorman Slagter werd afgesproken dat André van Duin niet te zien zou zijn in het wekelijkse praatprogramma Heel Holland Bakt in verband met de verzorging van Martin Elferink.

Geen uitvaart

Zonder uitvaart was het einde wel wat abrupt, vond ook André. ,,Maar we hebben er samen naartoe geleefd en er is dit weekend wel een afscheidsbijeenkomst met zo’n honderdvijftig man. Mart was zo geliefd in het vak. Iedereen was echt dol op hem, vrouwen ook hoor. Hij was ook een knappe, charmante man.”

Tot en met mei heeft André zijn agenda leeggemaakt. Toch denkt de presentator dat hij al snel weer moet gaan doen, mede op advies van Simone Kleinsma die haar man in 2017 verloor. ,,Zij heeft het gered door hard te gaan werken. En ze raadt me aan gewoon tegen Martin te blijven praten, mensen kunnen het raar vinden, zij is ervan overtuigd dat haar Guus er is of het hoort. En ik denk dat ook. Ik denk dat ik snel weer wat moet gaan doen. Wat afleiding, dat zou moeten helpen.”

André van Duin heeft zijn huis aan de Amsterdamse grachten te koop gezet na het overlijden van zijn levenspartner en grote liefde Martin Elferink.

André van Duin op de foto met zijn man Martin Elferink, die afgelopen week overleed.

 

 

Tags

ANDRÉ VAN DUINJAN SLAGTEROMROEP MAX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck