Ine Veen wil niemand meer zien

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Ine Veen was in de jaren 70 erg populair. Ze was van alle markten thuis: dansen, zingen, poseren en acteren. Maar vandaag de dag is er weinig meer van de vrouw van toen over.

“Ze gaat nergens meer naartoe”, vertelt levenspartner Jean Thomassen over Ine. “Ze ontvangt niemand meer en spreekt ook niemand.” Volgens hem neemt ze zelfs de telefoon niet meer op als iemand belt. Op de website van De Telegraaf staat dat Ine liever thuis zit met haar katten.

Cadeau

Ine is dan ook niet aanwezig bij de presentatie van het boek ‘Doek op voor een echte ster’. Het boek is geschreven door Thomassen en gaat over het leven van Ine. Thomassen wist dat Ine niet aanwezig zou zijn want volgens hem gaat het erg slecht met haar. Het boek dient als cadeau voor Ine, die in december 80 jaar wordt. Helaas kan ze het boek niet waarderen. Thomassen zegt hierover: “Het boek wat ik over haar heb geschreven interesseert haar nauwelijks.”

Al langer laat de fysieke gesteldheid van Ine te wensen over. Na een lange danscarrière werd ze ziek, en moest ze bestraald worden. Ook heeft ze al haar hele leven maagklachten en is haar galblaas verwijderd. Naast alle fysieke klachten gaat haar mentale gezondheid de laatste jaren ook erg achteruit.

Ine Veen werd in de jaren 70 bekend door de serie ‘De klop op de deur’ en de film ‘Blue Movie’. In 2006 werd ze benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau, voor haar verdiensten voor de Nederlandse cultuur.

 

Tags

BOEKDEPRESSIEFGEZONDHEID

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck