Ingeborg Elzevier denkt nog niet aan stoppen

Door: DitjesDatjes
27-11-2018

AMSTERDAM – Ingeborg Elzevier is 82 jaar, maar moet er niet aan denken te stoppen met acteren. “Als het niet nodig is, peins ik er ook niet over om te stoppen”, zegt de actrice in De Telegraaf.

Spelen biedt volgens Elzevier “altijd houvast”. “Een scheiding verwerken lukt beter als je een fijne rol speelt. Het helpt afstand te nemen en even te vluchten uit de werkelijkheid.” Als ze noodgedwongen zou stoppen, zijn er andere dingen waarop Elzevier terug kan vallen. “Je zult mij weliswaar niet snel achter de geraniums zien wegkwijnen, daarvoor heb ik nog te veel andere interesses zoals reizen, maar er zou wel een groot stuk van mijn leven wegvallen. Wel wil ik alleen nog dingen doen die ik leuk vind. Ik speel niet om van de straat te zijn.”

De komende maanden is Elzevier te zien in Genoeg nu over jou!, een speciaal voor haar geschreven tragikomedie. “De rollen liggen voor een vrouw van mijn leeftijd niet meer voor het oprapen. Het is heel fijn als iemand dan toch op het idee komt om voor actrices zoals ik te schrijven”, zegt ze over Magne van den Berg, die het stuk schreef.

Hoewel ze nog graag op het toneel staat, heeft Elzevier er moeite mee dat ze van steeds meer vakgenoten afscheid moet nemen. “Lodewijk de Boer, Huib Broos, mijn generatie gaat er nu toch een beetje aan. Van het overlijden van Kitty Courbois vorig jaar heb ik echt een tik gehad. Een paar jaar terug speelden we samen in La Paloma en deden we ontzettend veel samen. Ik mis haar heel erg. Dat is de prijs die je moet betalen met een sterk gestel als het mijne.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD