‘Dit gebeurt er met ingevroren embryo’s van André en Monique’

Kinderwens Monique Hazes
Door: DitjesenDatjes
13-11-2019

Monique Westenberg (41) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze geniet van het moederschap en graag een tweede kindje wil. Nu ze weer vrijgezel is lijkt die droom in duigen te vallen. Maar er liggen nog steeds een paar ingevroren embryo’s klaar.

Eicellen

Op een natuurlijke manier zwanger worden is moeilijk voor Monique. Het duurde dan ook een tijd voordat ze in verwachting was van zoontje André. Om in de toekomst nog een kindje te kunnen krijgen hadden Monique en André maatregelen genomen. Monique liet drie eicellen bevruchten met het zaad van André. Die embryo’s zijn vervolgens ingevroren en ze zouden, als het stel daar klaar voor is, alleen teruggeplaatst moeten worden bij Monique. De vraag is dan ook: wat gebeurt er nu met de embryo’s?

Contract

Weekblad Story heeft uitgezocht hoe het zit met ingevroren embryo’s als een koppel uit elkaar gaat. ,,Het gebeurt vaker dat een vrouw na een scheiding alsnog zwanger wordt van haar ex-partner omdat ze hun embryo, zonder toestemming van haar ex, liet terugplaatsen”, staat er in het blad. Blijkbaar zou Monique dus nog zwanger kunnen worden van André. Toch is er een mogelijkheid dat dit juridisch niet mag. Koppels kunnen namelijk een contract tekenen waarin staat beschreven wat er met de embryo’s moet gebeuren bij scheiding of overlijden. Als de zanger wilde dus al bij voorbaat liet weten dat hij wil dat de embryo’s in zo’n geval niet worden geplaatst, is het ziekenhuis verplicht ze te vernietigen.

Meer DenD