Insider: ‘Ik denk dat familie Pfaff op zwart zaad zit’

De Pfaffs komen terug op televisie! Tenminste, dat zegt Jean-Marie Pfaff al tijden. In verschillende media heeft hij beweerd dat hij en zijn familie binnenkort weer in Nederland te zien zijn. Maar nu laat de Belgische zender VTM weten dat Jean-Marie de hele tijd liegt.

Soap

Er zou namelijk helemaal geen sprake zijn van een nieuwe soap. Ook zou Jean-Marie liegen over andere zaken zoals de reden dat hun serie acht jaar geleden is gestopt. De voormalig voetballer heeft altijd beweerd dat de familie besloten had te stoppen zodat de kinderen niet in de schijnwerpers zouden opgroeien. Daar blijkt niets van waar te zijn. ,,De beslissing is hoogstpersoonlijk genomen door de programmadirecteur van VTM”, zegt een bron bij VTM tegen weekblad Weekend. ,,Dat Jean-Marie en zijn vrouw Carmen dat naar buiten toe als hun eigen beslissing presenteerden hebben ze bij VTM maar zo gelaten.” Volgens de bron wilde VTM na tien jaar samengewerkt te hebben met de familie hen niet publiekelijk tot de orde roepen.

Publiciteit

Waarom blijft Jean-Marie dan toch beweren dat de zenders voor hem in de rij staan? De insider denkt het antwoord te weten: ,,Jean-Marie is volgens mij in zijn eigen sprookje gaan geloven.” Want volgens de bron is het een feit dat niemand meer op de familie Pfaff zit te wachten. Iets wat acht jaar geleden succesvol was, wordt niet altijd nu een succes. ,,Ik denk dat hij op zwart zaad zit. Hij moet het de afgelopen acht jaar hebben van optredens en lezingen in het land.” De oud-voetballer zou daarom graag in het nieuws komen. ,,Het is dus heel belangrijk voor Jean-Marie om af en toe iets te roepen wat flink wat publiciteit oplevert, want publiciteit betekent dat hij weer wordt opgemerkt en daardoor komen er ook weer commerciële klusjes binnen en dus geld.”