Insider onthult drama achter schermen Eurovisie Songfestival

Duncan Laurence
Door: DitjesenDatjes
09-07-2020

Een paniekaanval van Duncan Laurence had vorige maand bijna het alternatieve Eurovisie songfestival in de het honderd gegooid. De winnaar van vorig jaar durfde niet het toneel op, waardoor de regie een eerder opgenomen item moest instarten.

Opname generale repetitie

Tijdens het Songfestival in 2019, dat gehouden werd in Israël, wist Duncan Laurence de hoge verwachtingen waar te maken. Dit jaar zou hij nog een keer achter de piano kruipen tijdens het evenement en zijn nummer Arcade zingen en zijn nieuwe nummer Someone Else ter gehoren brengen. Het liep alleen anders….

Privé weet nu te onthullen dat Duncan achter de schermen, vlak voor het moment suprême het liet afweten. ,,Duncan kan, vlak voor optredens waar veel van afhangt, dermate gestrest raken, dat het simpelweg niet meer gaat”, vertelt een insider aan Privé. ,,Achter de schermen ontstond grote paniek toen Duncan aangaf het niet aan te durven. Zijn faalangst had een paniekaanval tot gevolg.” Wat kijkers van over de hele wereld uiteindelijk zagen, was de opname van de generale repetitie. Daarmee heeft Duncan geschiedenis geschreven, want het is nog nooit gebeurd dat het live-optreden om wat voor reden dan ook niet door kon gaan.

Reactie management

De manager van Duncan, Karim Shawky, wil kort reageren op het verhaal van de insider. ,,Het klopt dat tijdens de uitzending het live-optreden van de repetitie is ingestart”, zegt hij. ,,Helaas is in het leven niet alles te controleren waardoor hij zijn optreden op het laatste moment niet kon doen.” Ondanks dat zou Duncan volgens zijn manager terugkijken op een mooie uitzending.

Meer DenD