Installatie Japanse kroonprins Fumihito uitgesteld

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

De plechtige installatie van de nieuwe kroonprins van Japan wordt uitgesteld. Dat heeft een woordvoerder van de regering vrijdag laten weten. Een nieuwe datum is nog niet gekozen.

Tekst gaat verder onder advertentie

Het was de bedoeling dat op 19 april in het Keizerlijk Paleis de zogenoemde Rikkoshi-Senmei-no-gi-ceremonie gehouden zou worden. Daarin wordt officieel bevestigd dat prins Fumihito de nieuwe kroonprins is, na de troonsbestijging vorig jaar mei van zijn broer Naruhito als keizer van Japan.

Vanwege het uitroepen van de noodtoestand in Tokio en zes andere prefecturen en de noodzaak om samenkomsten en sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen, was eerder in de week al duidelijk dat ook de plechtigheden in het paleis opnieuw bekeken zouden worden.

Keizer Naruhito schrapte om die reden donderdag al de ontmoetingen met nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven zouden komen aanbieden. Fumihito, die ook Akishino wordt genoemd, en zijn echtgenote Kiko kwamen nog wel naar het paleis om te repeteren voor de ceremonie.

Het programma daarvan was vorige maand al aangepast door het schrappen van de gebruikelijke staatsbanketten waardoor er nog maar zo’n 50 mensen bij de ceremonie betrokken zouden zijn en niet 350.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD