Internationale Emmy Kevin Spacey ingetrokken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jan-Kees Emmer

NEW YORK – De organisatie achter de Internationale Emmy Awards heeft besloten Kevin Spacey geen oeuvreprijs aan te bieden tijdens de jaarlijkse awardshow volgende maand.

De acteur zou een International Emmy Founders Award krijgen voor zijn carrière in film en tv en zijn werk als artistiek directeur van het prestigieuze Old Vic Theater in Londen. Nu hij ervan wordt beschuldigd zich als twintiger te hebben opgedrongen aan een veertienjarige, besloot de International Academy of Television Arts and Sciences de eer in te trekken.

De in 1969 opgerichte organisatie heeft als doel televisieprogramma’s die buiten de VS zijn geproduceerd te promoten. Eens per jaar worden daartoe de International Emmy Awards uitgereikt. Die staan los van de bekendste tak van de Emmy’s, de Primetime Emmy Awards die elk jaar in september in de VS worden verdeeld.

Het is niet bekend of de International Emmy Founders Award nu naar een ander gaat of dat de prijs, die afgelopen jaren werd uitgereikt aan onder meer Shonda Rhimes, Julian Fellowes en Matthew Weiner, dit jaar geen onderdeel uitmaakt van de ceremonie.

 

BuzzE

 

 

Tags

EMMY AWARDSKEVIN SPACEY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie