Invictus Games steunt Harry na breken met koningshuis

Door: DitjesDatjes
19-02-2021

De organisatoren van de Invictus Games blijven prins Harry steunen na zijn en Meghans besluit om te breken met het Britse koningshuis. Dat laat de organisatie van het sportevenement voor fysiek en/of psychisch gewond geraakte militairen op Twitter weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We zijn heel trots om de hertog van Sussex als onze beschermer te hebben. De Invictus Games zijn door hem opgericht, ze zijn gebouwd op zijn ideeën en hij blijft volledig verbonden aan ons en de organisatie”, luidt de verklaring.

Daarbij wordt Harry geëerd voor de aandacht die hij heeft gevraagd voor het evenement en de deelnemers. “Hij heeft bijgedragen aan het veranderen van zo veel levens”, sluit de organisatie af.

Vrijdag maakte het Britse paar bekend te breken met het koningshuis. Daardoor verliest prins Harry ook al zijn eretitels. Britse media meldden recent dat Harry vooral moeite heeft met het verliezen van zijn militaire eretitels, die hem zeer dierbaar waren. De hertog van Sussex was ruim tien jaar actief in de Britse strijdkrachten. Na zijn terugkeer bleef hij zich wel inzetten voor zijn oude kameraden. Zo kwam het idee voor de Invictus Games tot stand.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD