Irene Moors wil ook afvallen

Door: DitjesDatjes
06-03-2018

Irene Moors wil in navolging van de kandidaten van het nieuwe SBS6-programma Vet Fit ook een poging doen om fitter en gezonder te worden. Alle goede voornemens werken aanstekelijk, zegt de presentatrice van de show.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het was vooraf niet de bedoeling dat ik mee ging doen. Maar het gekke is, nu ik er mee bezig ben en het enthousiasme zie bij de mensen die zich hebben opgegeven, dat ik geloof ik ook mee ga doen”, aldus Irene, die nogal eens moeite heeft om zichzelf naar de sportschool te slepen.

“Ik heb nooit zin om te sporten, maar echt nooit”, zegt Irene. “Ik denk altijd ik ben moe, ik neem koffie en ik bel de sportschool af. Maar ik heb nu al geleerd juist als je moe bent is het handiger om toch te gaan sporten om alles in beweging te houden en je van je moeheid afkomt.”

De vijftigjarige Irene beseft dat ze niet meer zoals vroeger elke week naar de snackbar kan om patat te halen. “Hoe ouder je wordt, hoe sneller alles blijft plakken en je eigenlijk je eetpatroon moet aanpassen. Als ik er over praat loopt het water me al in de mond. Maar ik ga het honderd dagen niet doen… Nou een half zakje patat misschien”, grapt ze.

Stroopwafel

Toch is patat niet de grootste zonde van de SBS-presentatrice. “Iedereen heeft wel zo’n la met chocolade, drop, koekjes en dat soort dingen. Dan ga je naar de winkel en denk je: ik moet iets hebben voor die la”, legt ze uit. Die la moet nu echter leeg, vindt Irene. “Want ik kan geen maat houden. Ik wil elk pak koek leeg. Als ik een stroopwafel neem, denk ik: wat een lekkere stroopwafel, ik wil er nog een. Dan ben ik na twee misselijk en dan heb ik er spijt van. Maar het is allemaal zo lekker.”

Irene hoopt dat Vet Fit haar op de weg kan helpen naar een gezonder en fitter leven. In het programma begeleidt ze René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en de zusjes van OG3NE met hun doelen. Ook de kijker thuis kan meedoen. Voor het programma hebben zich al meer dan tienduizend deelnemers aangemeld. Vet Fit is op 6 maart voor het eerst te zien op SBS6.

 

 

 

Meer DenD