Iris openhartig over liefde: ‘Ik wil spiegel zijn voor anderen’

Iris Hond
Door: DitjesenDatjes
20-12-2019

Het televisieprogramma Iris en de 12 dates kreeg niet het einde waar kijkers en de pianiste zelf op hoopten. Het lukte Iris Hond (32) namelijk geen man te vinden. Toch is ze niet ontmoedigd door het programma, maar denkt ze juist dat het haar een eind op weg heeft geholpen. Ze is dus nog steeds op zoek naar liefde. 

Spiegel naar anderen

,,Door ja te zeggen tegen dat programma heb ik in korte tijd geleerd om echt mijn hart te volgen”, zegt Iris tegen weekblad Privé. De liefde was niet iets waar Iris zich veel mee bezig hield. ,,Ik had natuurlijk al eerder aan mezelf gewerkt maar nooit op het gebied van liefde. Ik voelde echt de behoefte daarin meer over mezelf te leren en zodoende misschien ook een spiegel te kunnen zijn naar anderen.”

‘Ik help jou wel’

Nog steeds is Iris single, en behoefte aan een partner heeft ze wel. Via Tinder of andere apps wil ze dat alleen niet doen, liever ontmoet ze iemand in de kroeg. De type mannen waar ze op valt zullen ook niet zo snel nieuwe apps gebruiken, want de pianiste heeft laten weten niet op mannen van haar eigen leeftijd te vallen. ,,De mannen waar ik op val zijn vaak de wat oudere, veilige, wat zorgzame types”, zei ze zelf in haar datingprogramma. , Zo van: meisje, ik help jou wel. Een heel jonge aantrekkelijke gast, daar val ik niet op.” Dat Iris de waarheid sprak blijkt uit de affaire die ze heeft gehad met Marco Borsato en ook gaat het gerucht dat ze het bed heeft gedeeld met Matthijs van Nieuwkerk. In Privé liet Iris woensdag weten dat het niet haar bedoeling was om seks te hebben met Marco en dat ze eigenlijk alleen vrienden waren. Sinds hun ‘onderonsje’ hebben ze elkaar nauwelijks nog gezien of gesproken. 

Meer DenD