Is AOW’er Youp van ’t Hek op zijn retour?

Door: DitjesDatjes
01-03-2019

Een hard gelag voor Youp van ’t Hek. Kijk je bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD gezapig terug op je carrière vanwege je 65e verjaardag, krijg je van sommige recensenten een zesje voor je laatste voorstelling.

De cabaretier, die nogal overtuigd is van zijn morele gelijk, kreeg van De Volkskrant slechts twee sterren voor ‘Met de kennis van nu”. Bij De Telegraaf waren het er slechts drie…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Youp doet meer van hetzelfde’ was de boodschap De Telegraaf. Een paar conclusies: het programma mist de scherpte en noodzaak, meer van hetzelfde van de man, die zichzelf niet meer weet te vernieuwen. ,,Dit melancholieke zelfportret is een zwakkere voortzetting van zijn programma Licht.’

Dan schakelen we naar De Volkskrant, die vaststelt dat Youp vaak de plank misslaat met oudbakken grappen en schuine moppen. Ook wordt de bijna AOW’er een ‘lompe omgang’ verweten met het thema homoseksualiteit. ,,Op die manieren is het treurig om te zien hoe iemand is verstard in zijn denkbeelden en stuf weigert ook maar de kleinste draai te maken, zelfs met de kennis van nu.”

BOEM!

Overigens zijn het AD en de NRC met vier sterren positiever gestemd, terwijl Trouw het afdoet met een voldoende. ,,Dankzij zijn natuurlijke flair en tomeloze zelfspot behoudt hij toch een behoorlijke gunfactor”, aldus Trouw.

Meer DenD