Is de Koning wel veilig op de Peloponnesos? Bosbranden!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn op dit moment in Griekenland, in hun vakantiewoning op het schiereiland Peloponnesos. Hun vakantie kan echter ruw verstoord worden door bosbranden, die op datzelfde eiland zich in een razend tempo verspreiden.

Harde wind

In de afgelopen dagen zijn er door heel Griekenland meer dan 400 nieuwe bosbranden uitgebreiden. De NOS meldt dat de grootste brandhaarden op dit moment op het Eiland Evia en op de Peloponnesos zijn. Honderden brandweerlieden zijn ingezet om het vuur onder controle te houden, maar door de harde wind is dat geen gemakkelijke klus.

Alarm-bericht

Volgens het AD ontvingen alle Grieken en ook toeristen die in de nabijheid van de bosbranden verbleven een alarmbericht, waarin zij worden gewaarschuwd voor de branden. Niet noodzakelijke reizen worden afgeraden en bossen en parken zijn ieder geval tot en met morgen verboden terrein.

Sporters

Voor zover bekend is het koninklijke gezin nog niet teruggegaan naar Nederland en verblijven ze nog steeds in hun villa. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vertrekken begin komende week ieder geval terug naar Nederland. Zij ontvangen dinsdagmiddag namelijk de Nederlandse sporters die een medaille hebben gewonnen op de Olympische Spelen. Of hun dochters voor de zekerheid terugvliegen naar Nederland of dat ze in Griekenland blijven, is niet bekend.

Tags

AMALIAARIANEBOSBRANDENGRIEKENLANDMAXIMAPRINSES ALEXIAVAKANTIEWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck