Wie is de échte Robinson 2016?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Nederland zweette peentjes gisteravond tijdens de finale van Expeditie Robinson. Het leek erop dat velen toch wel team Bertie waren, maar zou ze wel sterk genoeg zijn na bijna een maand op het afvallerseiland? Dio en Thomas hadden beiden veel meer ervaring met proeven en hadden dus een kleine voorsprong.

 

Dio mocht als eerste vertrekken na het opvangen van een bamboe stok, vervolgens Thomas en tot slot Bertie. Dio liep met gemak over het touw heen, maar Thomas had er veel moeite mee en dus werd hij ingehaald door Bertie. Dan een spannend moment. Bij het volgende obstakel zouden de eerste twee door mogen. Nederland sprong dan ook van geluk op toen Bertie de eerste was. Daar stonden ze dan: Dio en Thomas, ooit beste vrienden, proberen elkaar nu uit het spel te werken. Uiteindelijk won Dio van Thomas en mocht ook hij door naar het volgende deel van het spel.

 

Daar moesten ze kokosnoten openhakken en de glazen bak met kokoswater vullen tot dat er een sleutel tevoorschijn kwam. Bertie was net iets eerder, maar de twee liepen redelijk gelijk op. En dan het laatste onderdeel: het laten ontploffen van drie bakken door er een kokosnoot in de gooien. Bertie maakte het na flink wat pogingen 1 – 0, waarna Dio een inhaalslag maakte en het 1 – 1 werd. Toen raakte Bertie wéér een bak: 2 – 1. Niet veel later raakte Dio wel de bak, maar hij kwam niet tot ontploffing dus die werd niet gerekend. Nog altijd was het 2-1. Maar toen kwam hét schot. Bertie raakte de derde bak en werd daarmee de winnares!

 

Bertie werd er als eerste uit gestemd, kreeg de mogelijkheid om naar afvallerseiland te gaan, zat daar twaalf dagen in haar uppie en heeft daar in totaal 28 dagen gezeten en wint vervolgens gewoon de finale. Dit is nog nóóit voorgekomen in het programma en iedereen is dan ook ontzettend trots op haar.

 

En wat doet Bertie vandaag nu het hoge woord er na een half jaar eindelijk uit is? Gewoon weer lekker aan het werk op de boerderij. Bertie, je bent een held!

 

 

We hebben er gelukkig een goede band aan overgehouden. #expeditierobinson

Een foto die door expeditierobinson_rtl is geplaatst op

 

ZO trots op @bertiesteur! #expeditierobinson #robinson2016 #hosternokke

Een foto die door expeditierobinson_rtl is geplaatst op

 


Tekst: Rebecca Freeling

Tags

BERTIE STEUREXPEDITIE ROBINSONFINALEGEWELDIGROBINSONTHOMAS DEKKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck