RTL biedt EXCUSES aan voor Gordon

Door: DitjesDatjes
07-08-2017

RTL heeft haar “welgemeende excuses” aangeboden aan Martin Huisman, de vader van de in 2001 vermoorde Rowena Rikkers. Huisman was woest over een door RTL4 uitgezonden fragment van het programma ‘Geer & Goor: Zoeken een hobby’. Daarin zegt Gordon tegen Gerard Joling: “Ik word weer wakker naast het Meisje van Nulde zie ik”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het gaat om een uitzending van vorig jaar, die komende vrijdag herhaald wordt. Vorig jaar had Huisman ook al zijn ongenoegen hierover kenbaar gemaakt. “De uitzending met de opmerking van Gordon is toentertijd aangepast en ook nu zou het fragment niet te zien zijn in de uitzending van aanstaande vrijdag”, meldt RTL maandag. “Helaas is het misgegaan in de vooruitblik naar het programma. RTL biedt hiervoor haar welgemeende excuses aan.”

Kleuter Rowena kwam in 2001 door mishandeling om het leven. Lichaamsdelen werden later teruggevonden bij onder meer Hoek van Holland en Strand Nulde. Haar stiefvader Mike J. is in 2003 veroordeeld voor haar gewelddadige dood.

Op het moment dat de vader van de vermoorde Rowena Rikkers, Martin Huisman, dag in dag uit geconfronteerd wordt met het verdriet maakt Gordon een totaal misplaatste en foute grap over het ‘meisje van Nulde’.

,,Ik word weer wakker naast het Meisje van Nulde”, en doelt Gordon op Joling in een voorankondiging van een nieuwe tv-serie. Zonder te beseffen dat dit voor de nabestaanden van Rowena een klap in het gezicht was.

Het is de vader van Rowena Martin Huisman volstrekt in het verkeerde keelgat geschoten. Hij heeft zijn advocaat gevraagd om actie. En het moet wel heel raar lopen als vandaag de tv-zender en Gordon niet met excuses op de proppen komen.

De Dordtse kleuter Rowena, beter bekend als het Meisje van Nulde, werd in 2001 in de Dordtse wijk Oud-Krispijn door Mike J.  stelselmatig mishandeld en in een hondenhok gestopt zonder dat haar moeder Wanda ingreep. Ze overleed door geweld en uitputting. Het meisje mocht niet slapen en moest in bed rechtop blijven zitten. Ze kregen stelselmatig klappen. Haar romp werd in 2001 bij Strand Nulde teruggevonden. Een handje werd teruggevonden in het Veluwemeer en haar hoofd lag in Hoek van Holland.

Dader Mike J. die het lichaam in stukken zaagde, zit een straf uit van twaalf jaar en TBS. Rowena’s moeder, Wanda is vrij sinds 2006. Ze heeft een andere naam aangenomen en kreeg volgens Huisman twee nieuwe kinderen.

Het was ook Huisman die zelfs dit jaar nog knokte om het onbegeleid verlof van Mike J., de moordenaar van zijn dochter Rowena Rikkers te voorkomen. ,,Ik vind dat zo iemand nooit meer het recht heeft op een normaal leven. Ik ga alles doen wat in mijn macht ligt dat te voorkomen,” zei hij zojuist. ,,Ik doe alles wat nodig is”, aldus Huisman, begin dit jaar.

Meer DenD