Isa Hoes niet blij met vergelijking Rachel: ‘Onterecht’

Is Isa tweelingzus van Rachel?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Isa Hoes schreef tien jaar geleden het boek ‘Toen ik je zag’, dat over haar relatie met Antonie Kamerling gaat. Nu het boek ook verfilmd is, krijgt Isa behoorlijk wat kritiek over zich heen. Sommigen maken zelfs de vergelijking met Rachel Hazes, iets waar Isa enorm van zou balen.

Filmkenner René Mioch vertelde gisteren in Shownieuws over de verfilming van Isa’s boek. Volgens hem was het een bewuste keuze van Isa om haar en Antonie in de film een andere naam te geven. ,,Om zeg maar afstand te houden tussen het paar dat we kennen en de twee mensen die we zien in de film.”

Vergelijking met Rachel Hazes

Maar velen vinden Isa helemaal niet terughoudend. ,,Op social media is er heel veel te doen over deze film, en daar krijgt Isa het flink te verduren”, stipt Tooske Ragas vervolgens aan. ,,Ze wordt zelfs af en toe vergeleken met Rachel Hazes. Als in: je buit de situatie van zijn overlijden wel heel erg uit.”

‘Onterecht’

Dat het rouwproces voornamelijk in het openbaar gebeurt, klopt volgens René inderdaad. Toch vindt hij de kritiek op Isa niet terecht. ,,Als ik hoor hoe dat morgen bij de première gaat: ze wilde eigenlijk niet op het podium komen na afloop. Nu hebben ze haar toch overgehaald om te komen en ik denk ook dat het terecht is, want ze is de schrijfster van het boek”, aldus René. ,,Ik denk niet dat wat er nu allemaal geschreven wordt, dat ze dat heel leuk vindt. Ik wil ook nog eens benadrukken: je moet je ook nog een realiseren dat heel veel van de reacties komen van mensen die geholpen worden doordat er gepraat wordt over dit onderwerp.”

Boodschap

Nu de vergelijking met Rachel Hazes wordt gemaakt, krijgt Isa meer steun op social media. ,,Ze heeft toen een boek geschreven dat veel producenten wilden verfilmen, alleen dat wilde Isa niet. Tot deze producent echt een romantische verhaallijn ervan wilde maken, toen is ze akkoord gegaan. Niet om uit te buiten. Ze heeft bewust voor andere namen gekozen. Zie het als andere films over waargebeurde verhalen”, schrijft een volger in gesprek met Juicechannel.

Ook geven volgers aan dat Isa een boodschap heeft met haar verhaal. ,,Om mentale gezondheid/zelfmoordgedachten bespreekbaar maken. Vind ik totaal iets anders dan de geldbeluste en obsessieve Rachel”, schrijft een ander.

Tags

ISA HOESRACHEL HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck