Isa’s zorgen om zoon: ‘Hij leefde op het randje’

Door: DitjesenDatjes
10-05-2019

Toen haar man Antonie Kamerling zichzelf van het leven beroofde, groeide er angst in Isa Hoes. Zij was ontzettend bang nog een keer zo’n enorm drama mee te moeten maken. Die angst heeft ook invloed gehad op de kinderen, en dan vooral op haar zoon Merlijn.

Compenseren

Merlijn en Vlinder, de twee kinderen van Isa en Antonie, waren nog jong toen de acteur zelfmoord pleegde. Sindsdien heeft Isa de kinderen alleen opgevoed. ,,Natuurlijk, ik ben gaan compenseren”, zegt Isa tegen weekblad Story over de opvoeding zonder vader. ,,En daarin zit geen goed of slecht, maar gewoon je gevoel, je instinct, volgen. Ik heb ook een heel communicatieve relatie met mijn kinderen. Ik praat veel met ze en deel ook mijn gevoelens met ze.”

Bang

De actrice bespreekt ook haar grote angsten met haar kinderen. Toen zij erachter kwam dat haar zoon Merlijn regelmatig een joint opstak, was ze dan ook niet blij. ,,Ik dacht: hoe kun je nou blowen als je vader dat ook heeft gedaan en die is dood? Ik bleef er maar over doorgaan en Merlijn dacht steeds: daar gaan we weer. honderd keer hetzelfde verhaal.” Pas toen Merlijn tegen zijn moeder zei dat hij het zat was dat ze er steeds over begon, stopte ze ermee. ,,Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik niet boos was op hem vanwege het blowen, maar dat ik ontzettend bang was. Hij leefde voor mijn gevoel op het randje. Waarom deed hij dat in godsnaam?” De jongen, die inmiddels twintig jaar oud is en op kamers woont, legde uit dat hij niet verslaafd is. ,,Toen was er een opluchting en wederzijds begrip.”

Meer DenD