Italië ‘achter op schema’ in zoektocht naar gaststad songfestival

Door: DitjesDatjes
17-09-2021

De Italiaanse nationale omroep Rai erkent dat het “achter op schema ligt” in het proces om een gaststad voor het Eurovisie Songfestival van volgend jaar te vinden. Italië won dit jaar dankzij de band Måneskin het liedjesfestijn in Rotterdam en mag daarom de editie van 2022 organiseren, maar waar dit gaat gebeuren is dus nog altijd niet duidelijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rai1-directeur Stefano Coletta zei tijdens een persconferentie dat de omroep serieus aan het werk is voor het songfestival. “Een comité van Rai-professionals is hard aan het zoeken naar een gaststad. We zijn wat laat met de keuze voor Eurovision 2022 omdat we alles met grote transparantie en precisie moeten doen.”

Hoewel de gaststad nog niet bekend is, lijkt wel de naam van een van de presentatoren met potlood ingevuld te kunnen worden. Alessandro Cattelan, die tien jaar lang de Italiaanse versie van The X Factor presenteerde, is in gesprek met de omroep.

“Ik heb het er al een paar maanden met Alessandro over”, aldus Coletta. Volgens de directeur van de nationale omroep moet een presentator van het songfestival onder meer ervaring hebben met “het internationale aspect” van de show. Cattelan zou die persoon kunnen zijn, meent Coletta. “Voor mij kan Alessandro echt van waarde zijn voor de Rai.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD