Jack Poels nog niet klaar voor avondoptredens

Door: DitjesDatjes
03-03-2021

Jack Poels moet nog even niet denken aan optredens later op de avond, omdat hij het door corona niet gewend meer is zo laat op te blijven. “Normaal klim ik om 23.00 uur pas het podium op. In deze tijd haal ik het bijna niet om tot die tijd wakker te blijven”, vertelt de voorman van de Limburgse band Rowwen Hèze woensdag aan het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hij voelt zich fysiek nog niet klaar voor die omschakeling. “Maar mijn vrouw zegt: als het weer mag, komt er zo’n energie in jou vrij. Vertrouw op je adrenaline”, aldus Poels die onlangs zijn tweede album uitbracht. “Daar houd ik me maar aan vast.”

Zijn tweede soloalbum, getiteld II, schreef hij in coronatijd. En dat is volgens de zanger wel te merken. “Dat hoor je terug in bijvoorbeeld Hartevrouw, waarin ik me afvraag hoe erg het zou zijn als je nooit meer op vakantie zou kunnen.’’ Al zou dat voor de 63-jarige zanger niet zo heel erg zijn. “Zolang ik nog wel af en toe op een stedentrip kan.’’

Er komt ook een nieuw album van Rowwen Hèze aan later dit jaar. Maar eerst stopt hij nog tijd in de lancering van II, zo trad hij onder meer op tijdens een livestreamconcert vanuit een bruin café in Venlo. “De bandleden gunnen me mijn soloproject, omdat ze weten dat ik er weer voor ze ben zodra die bandbus de garage weer uit mag.’’

 

BuzzE

 

 

Meer DenD