Jack Spijkerman: het blijft bij één keer Kopspijkers

Door: DitjesDatjes
06-12-2019

Jack Spijkerman is zaterdag na bijna vijftien jaar eenmalig terug op televisie met zijn programma Kopspijkers. Maar op een definitieve terugkeer hoeven fans niet te hopen. Het blijft volgens de presentator bij die ene keer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We hebben gezegd: we doen het één keer. Ik ben heel huiverig voor het terughalen van programma’s”, zegt Spijkerman (71) in De Telegraaf over de Kopspijkers-reünie die geïnitieerd is door De wereld draait door. “Bovendien: je ziet nu typetjes in allerlei programma’s. Carlo Boszhard doet het heel knap, al vind ik het iets minder cabaret. En zelfs het journaal doet tegenwoordig aan leuke fragmenten.” De kans dat de roemruchte show vol typetjes voorgoed terugkomt, is dan ook klein. “Bij BNNVARA is al geroepen: waarom maken we niet een hele serie als het een succes wordt? Maar in principe is het nee.”

Aan de reünie-uitzending, die plaatsvindt vanwege de 25e verjaardag van de eerste uitzending van Kopspijkers, doen alle cabaretiers van het vaste team mee. Na een ‘cabarettafel oude stijl’, met Viggo Waas, Peter Heerschop en Hans Sibbel die de week doornemen, volgt een tafel vol typetjes, zoals in de laatste seizoenen werd gedaan. Hieraan doen behalve Wallis de Vries ook Erik van Muiswinkel, Paul Groot, Owen Schumacher, Thomas van Luyn en Mike Boddé mee.

Kopspijkers werd in 1996 voor het eerst uitgezonden. Ruim tien jaar was het VARA-programma te zien en het was destijds een van de succesvolste programma’s met geregeld meer dan 3,5 miljoen kijkers. Met de overstap van Spijkerman naar Talpa kwam er in 2005 een einde aan Kopspijkers. Bij Talpa maakte hij wel een soortgelijk programma, Koppensnellers, maar dat was een stuk minder succesvol.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD