Jack van Gelder over beschuldiging: ‘Vroeg collega of ze in bad wilde’

Jack zit graag in bad met vrouwelijke collega's
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Over Jack van Gelder, die tientalen jaren actief was bij NOS Sport, zijn bij de externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag gedaan. Zo vroeg hij of een collega bij hem in bad kwam zitten en noemde hij een andere collega een ‘hoer’. ,,Een misplaatste grap”, zegt Van Gelder in HLF8.

De eerste melding gaat volgens Van Gelder over een incident waarbij een collega-presentatrice hem in 2011 of 2012 belde toen hij in bad zat. ,,Een opmerkelijk verhaal”, begint Jack zijn verhaal. ,,Die vroeg of ik haar mentor wilde zijn. Ik zou hebben gezegd: ‘Als je bij mij in in bad komt zitten, prima.’ Dat is voor mij een grap. Alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, blijkt.”

‘Ik heb niets gemerkt’

Op dat moment merkte Jack naar eigen zeggen niet dat de collega de opmerking als vervelend had ervaren. ,,Ik heb daarna ook nog even met haar gewerkt. Ze is later ook nog bij Ziggo Sport geweest en daar spraken we gewoon met elkaar. Dus ik heb helemaal niets gemerkt.”

Excuses

Jack heeft vernomen van een journalist van de Volkskrant dat de opmerking hard was aangekomen. Daarom heeft de presentator via Twitter inmiddels zijn excuses aangeboden. In een berichtje schreef hij: ‘Ik heb je niet willen kwetsen of afschrikken’. ,,Gelukkig gaf ze me na twee, drie uur een reactie: ‘Ontzettend fijn dat je dit vertelt, ik waardeer dit en ik aanvaard je excuses.”’

‘Opwelling’

Bij het tweede incident zou Van Gelder tegen een vrouwelijke collega ‘hoer, trut of andere bewoordingen’ hebben gezegd. ,,Hoer is misschien wat hard, maar oké, ik weet niet of ik dat daadwerkelijk heb gezegd.”

Dit gebeurde in 2012 na een hoogopgelopen discussie over wie er namens NOS Sport naar het EK voetbal in Polen en Oekraïne zou gaan. ,,We zeggen allemaal weleens wat in een opwelling”, zegt Van Gelder daarover.

Tags

BESCHULDIGINGGRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGJACK VAN GELDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck