Jackson-aflevering The Simpsons niet op Disney+

Door: DitjesDatjes
14-11-2019

Een aflevering van The Simpsons waarin Michael Jackson te horen is, is niet opgenomen in het aanbod van streamingservice Disney+. Alhoewel de naam van de King of Pop niet voorkomt in de aftiteling van de episode uit 1991, sprak hij wel degelijk de stem in van personage Leon Kompowsky.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de aflevering met de titel Stark Raving Dad wordt Homer Simpson abusievelijk aangezien voor een anarchist, en eindigt de vader van het gele gezin in een psychiatrische inrichting. Zijn kamergenoot daar is Leon Kompowsky, die beweert dat hij eigenlijk Michael Jackson is.

De episode werd speciaal voor Jackson, die groot fan was van de show, geschreven. Producenten van The Simpsons mochten de vele geruchten dat de zanger de stem echt had ingesproken destijds niet bekendmaken. In de aftiteling van de aflevering wordt het stemwerk achter Leon Kompowsky toegeschreven aan John Jay Smith, een pseudoniem.

Volgens The Hollywood Reporter wilde Disney woensdag niet reageren op het ontbreken van de aflevering. Afgelopen winter werd Stark Raving Dad al verwijderd uit het uitzendschema van de herhalingen van The Simpsons. Producenten van de show bevestigden toen dat dat was gebeurd naar aanleiding van de misbruikaantijgingen aan het adres van Jackson in HBO-documentaire Leaving Neverland.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD