Jada Borsato wil weinig kwijt over vervolging vader: ‘Moet leuk blijven voor mijn nichtje’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marco Borsato wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van een destijds minderjarig meisje. Wanneer zijn dochter Jada naar de situatie gevraagd wordt, zegt ze er niet veel over kwijt te willen. ,,Ik wil het leuk houden voor mijn nichtje”, zegt ze in gesprek met Shownieuws.

Jada was zondag samen met haar nichtje aanwezig bij de première van De grote Sinterklaasfilm. Daar reageerde ze voor het eerst op de vervolging van haar vader. ,,Tuurlijk is het lastig, maar we gaan dit gewoon met z’n allen doen”, zegt Jada in gesprek met Shownieuws. ,,We staan allemaal achter mijn vader en we gaan dit rocken. Het is pittig maar dat wisten we al en dat het een pittige tijd zou zijn. We blijven positief.”

‘Leuk houden voor mijn nichtje’

Maar veel wil niet kwijt over de situatie. Ze wil namelijk de dag voor haar nichtje niet verpesten. ,,Meer wil ik er ook niet over zeggen. Ik wil het leuk houden voor mijn nichtje.”

Yvonne Coldeweijer vindt de reactie van Jada vreemd. ,,’We gaan dit rocken’ alsof je het hebt over de avondvierdaagse in plaats van een zedenzaak over kindermisbruik”, schrijft de juicekoningin op haar juicekanaal.

Marco vervolgd

Marco Borsato wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Marco, die een huisvriend van de familie van het meisje was, zou zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader. Ze verklaarde in de aangifte, die ze in december 2021 deed, dat Marco aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. Het misbruik gebeurde volgens haar tussen 2014 en 2019.

De zaak kwam aan het licht omdat de moeder van het meisje haar dagboek vond en daar een beschrijving van het vermeende misbruik onder ogen kreeg.

‘Teleurgesteld’

Marco reageerde volgens zijn advocaat teleurgesteld op de beslissing om hem te vervolgen en zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die de aangifte van smaad en laster tegen de aangeefster ondersteunen.

Tags

JADA BORSATOMARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck