Jaimie open over zoontje Lío: ‘Vertoont tekenen van autisme’

Jaimie Vaes open over zoontje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jaimie Vaes heeft in de online serie ‘Open Kaart’ haar verhaal verteld. Ze sprak niet alleen over de huidige band met Lil’ Kleine, maar ook over hun zoontje Lío. Zo onthulde Jaimie dat ze vermoedt dat Lío een vorm van autisme heeft.

Lil’ Kleine heeft zijn zoontje al een jaar niet gezien, maar volgens Jaimie houdt ze Lío absoluut niet bewust weg bij zijn vader. ,,Als Jorik Lío eerder had willen zien, dan was dat al gebeurd. Het is zijn eigen keuze geweest om daar zo lang mee te wachten. Volgens mij heeft zijn advocaat daar laatst antwoord opgegeven dat Jorik het zelf even wilde laten bekoelen”, legt Jaimie uit. ,,Lío is best wel intens. Hij heeft zijn eigen manier. Dat is niet altijd makkelijk voor Jorik, want er komt een hoop geduld bij kijken. Dus het is voor hem misschien ook moeilijk.”

Autisme

De zorg voor Lío ligt momenteel dus volledig in handen van Jaimie, iets wat niet altijd makkelijk is. ,,Lío vertoont al vanaf jonge leeftijd best veel tekenen van een vorm van autisme”, aldus Jaimie. Volgens haar weet bijna niemand dat. ,,De zorgen die ik al heb als moeder over hem die zijn al vrij hoog. Niet omdat ik het erg vind dat hij autisme heeft, alleen je wilt gewoon voor je kindje het allerbeste.”

Gezonde band

Mede daarom wil Jaimie dat Lío een gezonde thuisbasis heeft met routine. En sinds moeder en zoon hun routine hebben gevonden, gaat het een stuk beter. ,,Zijn ontwikkeling en progressie zijn enorm vooruit gegaan. Als moeder wil je die rust en veiligheid beschermen.” Ook vindt ze het belangrijk dat Lío een gezonde band krijgt met zijn vader. Wat haar betreft onder professionele begeleiding, wat inmiddels ook gebeurt. ,,Ik hoop alleen maar, en dat meen ik uit de grond van mijn hart, dat Lío en zijn vader uiteindelijk een gezonde band krijgen.”

Tags

Jaimie VaesLil' Kleine

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie