Jamai heeft ernstige nierproblemen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zanger Jamai Loman moet een niertransplantatie ondergaan. Hij begint binnenkort met een dialyse en gaat daarna het traject in voor een transplantatie.

Jamai vertelde dit vanmiddag aan Radio 2-dj Ruud de Wild, met wie hij een goede band heeft. ,,Het is natuurlijk klote”, verzuchtte hij, gevolgd door de opmerking dat hij snel beter wil worden.

Op z’n kop

De 31-jarige zanger, die zou beginnen met de opnames van het RTL4-programma Beter Laat dan Nooit, kreeg de laatste tijd dikwijls te horen dat hij een ‘dikke kop’ had. Daar reageerde hij altijd lachend op. ,,Maar nu ging het wel heel snel in een korte tijd. De huisarts testte mijn nieren en het was schrikbarend slecht. Zo slecht dat ik me direct moest melden in het ziekenhuis. Sinds tien dagen staat mijn leven behoorlijk op zijn kop.”

Jamai deelt het nieuws juist vandaag omdat hij indianenverhalen over zijn ziekenhuisbezoeken wil voorkomen. ,,Het liefste had ik er even uitgegaan, het niemand verteld en met een nieuwe nier teruggekomen. Maar ik ontkom er door de publiciteit niet aan.”

Hij zal op zoek moeten naar iemand die een nier kan afstaan, maar de wachtlijst is lang. Jamai: ,,Zo’n drie tot vier jaar. Tot die tijd moet je aan de dialyse. Er zijn verschillende therapieën voor, maar het is allemaal vrij intensief. Als ik eenmaal die nieuwe nier heb, dan kan ik weer functioneren.”

Tags

JAMAIJAMAI LOMANNIER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck