Jamai kilo’s afgevallen na niertransplantatie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Jamai Loman weegt nog maar de helft van wat hij voor de zomer woog. Hij is sinds zijn niertransplantatie tientallen kilo’s afgevallen.

Huisarts

Voor de zomer kreeg Jamai te horen dat hij een ernstige nieraandoening heeft. De zanger ging naar de huisarts, want hij kreeg regelmatig van mensen te horen dat hij een ‘dikke kop’ had. ,,Maar nu ging het wel heel snel in een korte tijd. De huisarts testte mijn nieren en het was schrikbarend slecht. Zo slecht dat ik me direct moest melden in het ziekenhuis. Sinds tien dagen staat mijn leven behoorlijk op zijn kop”, vertelde hij in juni aan Ruud de Wild.

Zwager

In het radioprogramma vertelde Jamai dat het jaren kan duren voordat hij een nieuwe nier krijgt, want de wachttijden zijn erg lang. Gelukkig bleek zijn zwager dezelfde bloedgroep te hebben, en bereid te zijn een nier af te staan. ,,Die jongen verdient echt een standbeeld. Het is bizar dat iemand zoiets doet voor een ander, en buitenaards dat iets van hem nu in mij zit”, zei de zanger.

Twee maanden na de operatie voelt Jamai zich een stuk beter. Hij is kilo’s afgevallen en heeft weer meer energie en sport meer dan eerst. In december staat hij voor het eerst weer op het podium tijdens de Holland Zingt Kerst-concerten.

https://www.instagram.com/p/BqN1S7QHzZP/

https://www.instagram.com/p/Bgov2d3lTBU/

Tags

AFGEVALLENDUNJAMAI LOMANKILO'SNIERZIEKZWANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck