Jan des Bouvrie jr. over erfenis: ‘Mijn vader wist precies wat hij deed’

Jan wist wat hij deed
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nicole en Jean-Marc, de oudste kinderen van Jan des Bouvrie, zijn niet tevreden over de berekening en de hoogte van hun deel van de erfenis. Ze betwijfelen of hun vader kort voor zijn dood wel wist wat hij wijzigde in zijn testament. Maar volgens zijn andere zoon Jan des Bouvrie jr. is dat onzin. ,,Mijn vader wist precies wat hij deed.”

Na het overlijden van Jan des Bouvrie is er plotseling een ingewikkelde strijd ontstaan binnen de familie. Dochter Nicole en zoon Jean-Marc, uit het eerste huwelijk van de interieurontwerper, zijn niet tevreden over de berekening en de hoogte van hun deel van de erfenis.

Wantrouwen

Het verbaast hen dat hun vader het testament vlak voor zijn overlijden nog heeft aangepast. Volgens de twee is het in strijd met wat hun vader heeft verteld en past het niet bij ‘de relatie die ze met hem hadden’. Ook zou er bij de oudste kinderen van de interieurontwerper wantrouwen bestaan richting Monique en haar kinderen Jan en Bo.

Dyslexie

Tijdens een lange zitting in de rechtbank van Lelystad opperde de advocaat van Nicole en Jean-Marc dat het opstellen van Jans testament weleens niet eerlijk gegaan zou kunnen zijn, omdat er ‘kort voor zijn dood’ nog wijzigingen in het document zouden zijn aangebracht. De oudste kinderen van Jan betwijfelen of hij voldoende door heeft gehad wat hij wijzigde in zijn testament. Volgens hen kon hij namelijk niet lezen door zijn dyslexie.

‘Hij wist precies wat hij deed’

Jan des Bouvrie jr. is behoorlijk ontdaan over de gang van zaken. Sterker nog: volgens hem is het onzin dat zijn vader niet goed wist wat hij wijzigde. ,,De advocaat van mijn broer en zus sprak tijdens de zitting over een wijziging ‘kort voor het overlijden’. Maar wat is kort? Het gaat hier sowieso over maanden voor zijn dood en zeker niet één week”, legt hij uit in gesprek met weekblad Privé. ,,Of mijn vader wilsbekwaam was, lijkt me wel duidelijk. Hij wist precies wat hij deed. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij toestemming kreeg om euthanasie te plegen. Een week vóór zijn overlijden belde hij met zijn huisarts om aan te geven dat het echt niet meer ging. Iets wat die man direct begreep.”

‘Het raakt mij’

Dat Nicole en Jean-Marc nu de suggestie wekken dat hun vader niet meer wilsbekwaam was, is volgens de jongste zoon van Jan niet alleen onjuist, het raakt hem ook enorm. ,,Ik wil dit dan ook graag rechtzetten. Mijn vader kan zich niet meer verdedigen en dus doe ik dat nu voor hem.”

Tags

ERFENISJAN DES BOUVRIESTRIJD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck