Jan Dulles over verlies dochter: ‘Het gebeurde in één nacht’

Jan Dulles
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een emotioneel gesprek bij Humberto gisteravond. 3J’s zanger Jan Dulles was daar te gast om te praten over het nieuwe nummer van de band, dat zij schreven voor zijn overleden dochtertje. Donna overleed toen zij nog maar drie maanden oud was…

Bij Humberto aan tafel deelt Jan heftige details over het verlies van zijn dochtertje. Het babytje van Jan en zijn vrouw overleed plotseling. Een beladen gesprek, waar veel kijkers met een brok in hun keel naar zaten te kijken.

Scheurtje

De zanger deelt de oorzaak van het overleden van zijn baby. ,,Donna had een scheurtje in haar middenrif. Dat wisten wij niet”, vertelt Jan terwijl hij de tranen wegslikt. ,,Dat is nooit gezien op de echo’s. Dat moet dan een erg klein scheurtje zijn geweest die is gegroeid naarmate zij zelf groeide. Van het een op het andere moment, ik heb zelf het idee dat het in één dag gebeurd is, is haar maag door het scheurtje heen naar boven gekropen.”

Na haar overlijden werd de kleine Donna direct onderzocht in het ziekenhuis. Daarna volgde al gauw de heftige uitslag: haar organen waren verschoven in haar lichaam. ,,De long die er had moeten zitten, deed niks meer. (…) Het moet in één nacht gebeurd zijn. Ze heeft nooit iets aangegeven. Ze was een kerngezonde baby, zo zag ze eruit. Ze lachte alleen maar.”

Foto’s

Jan en zijn vrouw kunnen het nog niet opbrengen om naar foto’s van hun overleden dochtertje te kijken. Hij vertelt aan Humberto dat dit nog te pijnlijk is. ,,We kijken zelf geen foto’s. Dat doet zoveel pijn. Hoe mooier de foto, hoe erger het is.” Ook hebben Jan en zijn vrouw een zoontje: James, geboren in november 2018. ,,Voor hem gaan we door.”

Tags

3JSDOCHTERHEFTIGJAN DULLESOVERLEDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck