Jan en Nienke denken aan kinderen: ‘Stap naar de huisarts’

Nienke en Jan
Door: Tanja Brouwer
22-05-2020

Boer Jan (36) hield de gemoederen flink bezig toen hij eerst vertelde dat hij weleens een pilletje en een snuifje nam en vervolgens verkondigde aan zijn drie briefschrijfsters dat hij zich had laten steriliseren. Nienke (30) viel ondanks al die ontboezemingen toch op de boer, en nu kijken ze samen naar de toekomst. Waar misschien wel kinderen in voorkomen. 

Tekst gaat verder onder advertentie

‘Rauw op mijn dak’


Tijdens de speeddates vroeg Jan aan Nienke of ze ooit kinderen wilde. Dat wil Nienke misschien wel. Toen vertelde de boer nog niet dat het wellicht lastiger kan zijn doordat hij zich heeft laten helpen, maar toen Jan het enkele tijd later vertelde, reageerde Nienke erg koel maar dit blijkt schijn te zijn. ,,Dat viel even rauw op mijn dak”, zegt Nienke nu over dat moment tegen weekblad Privé. ,,Maar het is zoals het is. Ik snap ook dat hij het gedaan heeft: je hebt een gezin en je gaat ervan uit dat je klaar bent. Maar als je relatie overgaat en je een jongere vrouw vindt die het nog wel leuk zou vinden om kinderen te krijgen dan is dat toch iets om over na te denken.”

Stap naar de huisarts

De twee hebben nog geen grote kinderwens maar zien dat dus wel in de toekomst gebeuren. Een hersteloperatie pakt in de meeste gevallen goed uit, maar in sommige gevallen zal de man geen kinderen meer kunnen krijgen.  Gelukkig denkt boer Jan niet zo moeilijk over zo’n eventuele operatie en ziet hij het positief in. ,,Als het echt allemaal goed zit en Nienke hier gaat wonen, dan is dat op een gegeven moment gewoon een kwestie van de stap naar de huisarts zetten.”

Meer DenD