Jan Jaap van der Wal zou kogel vangen voor Celine Huijsmans

Door: DitjesDatjes
29-03-2020

Nieuwslezeres en programmamaker Celine Huijsmans heeft Jan Jaap van der Wal acht jaar geleden geholpen om door een duistere periode in zijn carrière heen te komen. Dat bekende de cabaretier dit weekend in het programma Dit was het nieuws. Huijsmans was een van de gasten in de uitzending.

Tekst gaat verder onder advertentie

Van der Wal zat in 2012 in een flinke dip nadat zijn Nederlandse versie van The Daily Show op Comedy Central was geflopt. “Ik lag er helemaal uit: ik werd niet meer gebeld, niemand wilde mij meer aan tafel bij talkshows. Dat was een heel lastige periode voor mijn ego. En na lang denken besloot ik mij bij de situatie neer te leggen en maar weer een theatershow te gaan maken.”

Nog steeds toonden de media geen interesse in Van der Wal. Tot hij een telefoontje kreeg van Wakker Nederland, waar Huijsmans toen voor werkte. “Ze wilden een reportage maken over mij”, vertelt de komiek. “Maar ik was al zo ver in dat proces van afwijzing en frustratie dat ik dacht: ze nemen mij in de maling.”

Grap

Toch kwam de cameraploeg langs in Heerenveen; Celine Huijsmans deed het interview. “Het was een superleuke middag, je stelde ontzettend leuke vragen. En ik bleef toch maar denken: ze neemt me in de maling, wanneer komt de grap nou.”

Van der Wal wilde dit verhaal altijd nog een keer delen met de presentatrice. “Ik ben je daar nog steeds heel dankbaar voor. Het is oorlogstijd, en de vraag is dan: voor wie wil je een kogel opvangen? Voor Celine Huijsmans, de allerliefste vrouw op aarde.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD