Jan Kooijman sluit hoofdstuk stalkingzaak af na vrijspraak

Door: DitjesDatjes
25-11-2020

Jan Kooijman is blij dat hij woensdag door de Belgische rechter is vrijgesproken van stalking en laster. De presentator en ook opdrachtgever SBS België zijn vrijuit gegaan in de zaak van een Belg die in het tv-programma Opgejaagd te zien was.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat de heer Kooijman helemaal niets te verwijten viel, maar de rechtsgang moest nu eenmaal zijn beloop kennen. De heer Kooijman is tevreden met deze uitspraak en gaat er vanuit dat dit hoofdstuk nu als afgesloten kan worden beschouwd”, laat zijn advocaat weten aan het ANP.

Een dierenarts beschuldigde Kooijman en SBS van belaging toen ze in 2016 het tv-programma opnamen. De presentator en zijn team wilden hem confronteren omdat hij iemand zou hebben gestalkt, maar de man was niet te spreken over hun aanpak. Hij zou herhaaldelijk duidelijk hebben gemaakt dat hij niet voor de camera wilde verschijnen, maar vervolgens werd aangebeld met draaiende camera.

Kooijman en SBS stelden dat ze de dierenarts zijn verhaal wilden laten doen en er alles aan hebben gedaan om hem niet herkenbaar in beeld te brengen. Volgens zijn advocaat is de presentator juist voor het programma gevraagd vanwege “zijn zachte aard en professionele houding” en was het daarom vreemd dat juist hij van belaging werd beschuldigd omdat hij “louter afspraken probeerde te maken over de voorwaarden” van de opnames. “De rechtbank bevestigt nu dat de heer Kooijman het programma ook in de bewuste aflevering correct heeft gepresenteerd en dat geen misdrijf werd gepleegd.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD