Jan Rot wil in elk geval nog ,,een groots afscheidsfeest”

Door: Kees van der Made
18-01-2022

Artiest Jan Rot onthult aan de VARAGids dat hij graag in elk geval nog één laatste afscheidsoptreden wil geven. Hij ziet dat dan als ,,een groots afscheidsfeest.”

Jan Rot is ongeneeslijk ziek en heeft nog enkele dromen die hij graag wil verwezenlijken. Eén ervan is hij nu volop te zien: Deelname aan de televisiequiz De Slimste Mens. Daar wist hij gisteravond nog op spectaculaire wijze de dans te ontspringen. Met slechts twee seconde op de klok stuurde hij actrice Randy Fokke, bekend van de Albert Heijn reclame, definitief naar huis. Daarbij kwam hij een stap dichterbij de winst die hij bij zijn vorige deelname in 2012 door zijn vingers zag glippen, toen Arjen Lubach de televisiequiz won.

Eén laatste optreden

Tegen de VARAGids onthulde Rot nog een wens van hem. Hij zou graag in elk geval nog zijn laatste afscheidsoptreden geven. Hij vertelt over optreden dat het tegenwoordig anders is als vroeger: ,,Het wonderlijke ook dat ik voorheen opgeladen het podium opliep en mezelf leeg speelde, en nu – ik heb bijna geen puf meer – met een lege batterij het podium op wankel, maar al na een paar liedjes helemaal ben opgeleefd. Ik voel dan niet eens meer dat ik ongeneeslijk ziek ben.”

,,Een groots afscheidsfeest.”

De wens is in deze tijd van verschuivingen en annuleringen van optredens extra moeilijk te bewerkstelligen. Hij noemt het laatste optreden een ,,extra reden om nog een tijdje te blijven leven.” De artiest heeft het optreden wel al gepland staan, maar dat is in onzekerheid gehuld. Tijdens die avond komt ,,een toplijst bevriende gastzangers en muzikanten.” Jan Rot ziet die avond dan als ,,een groots afscheidsfeest.”

Meer DenD