Jan Slagter vindt Nederlanders zielig volkje

Zielig volkje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De ophef over de vakantiereis naar de Griekse zon van koning Willem-Alexander is niet aan Omroep Max-oprichter Jan Slagter besteed. De baas van de ouderenomroep noemt Nederlanders die kritiek uiten koninklijke familie een ‘zielig volkje’.

Slagter stelt dat er zelfs sprake is van jaloezie op de Koning en koningin bij de mensen die ageren tegen de herfstvakantie van het koninklijk gezin. Volgens Slagter is er in het geval van het Griekse vasteland sprake van een ‘geel gebied’, waar je zonder quarantaine verplichtingen van en naartoe kunt reizen.

Slagter vindt het retourtje Nederland van de Koning ‘uiteindelijk een verstandig besluit om iedereen die zo kleingeestig is de mond te snoeren’.

LEES OOK: Rutte wist van de vakantietrip, maar greep niet in.

Op Twitter maken criticasters gehakt van de stellingen van Jan Slagter. ,,Dit noemen we nou een ongelooflijk domme reactie Jan”, schrijft Joke Pluijgers.

Andere reacties:

,,Beste oprichter van Max, dit heeft niks maar dan ook niks met jaloezie te maken.”

,,Vooral de Koning heeft een voorbeeldfunctie, notabene duur betaald.”

,,Doe toch niet zo naïef! Heel het land wordt dringend geadviseerd om niet te reizen naar het buitenland. Het gaat om de voorbeeldfunctie. Welk beeld draag je over?”

,,Ik wil ook naar concerten, ik wil ook op vakantie. Maar ik doe het niet.”

Ook steun voor Slagter:

,,Mee eens Jan. Ik ben zelf ook op vakantie geweest, alleen al om die reden zou ik nooit over een ander oordelen, die dit ook doet. Of het nu gaat om de koning of een niet bekende Nederlander.”

https://twitter.com/Jan_Slagter/status/1317194866120708097

Tags

JAN SLAGTEROMROEP MAXREGERINGSVLIEGTUIGTWITTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck