Jan Slagter vindt Televizier-winst Tim Hofman onterecht

Tim Hofman
Door: Eva Steins
09-10-2020

Jan Slagter snapt niet dat Tim Hofman gisteravond in de prijzen gevallen is bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Volgens de Omroep MAX-baas verdiende André van Duin de prijs meer dan Hofman. ,,Dit is echt ongelooflijk!”

Televizier-Ring

Gisteravond kwam Tim Hofman als grote winnaar uit de bus tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Zijn programma Over Mijn Lijk won met 63 procent van de stemmen de Gouden Televizier-Ring 2020.

Hofman volgt voor het programma jonge mensen die niet meer lang te leven hebben. Zijn prijs droeg hij op aan alle deelnemers:

,,Van Alex leerde ik: als je ziek bent, kan je net zo goed leven’’, begon Tim. ,,Mirjam zei: laat je brengen waar de wind je heen waait. Zoek als een ster een goede plek aan de hemel voor jezelf, zoals Lotte dat deed. Fabiënne leerde ons dat je moet dansen in de regen en niet moet wachten tot de storm voorbij is. En Jeroen, mijn vriend, ik draag je heel diep in me. Ik mis je. Ik herhaal nog een keer wat je zei bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel: wees een beetje lief voor elkaar, want morgen is niet beloofd. We moeten het vandaag doen.”

‘Klopt niet’

Alhoewel Slagter de prijs Hofman meer dan gunt, vindt hij het onterecht dat van Duin niet in de prijzen gevallen is. Volgens Slagter komt dit doordat er een knik in het systeem zit.

Op Twitter doet hij zijn beklag. ,,Dit is echt ongelofelijk met alle respect voor Tim Hofman maar André van Duin is echt de beste presentator!” Volgens Slagter kloppen de stemmen niet omdat alleen jonge mensen stemmen.

,,Ik roep al jaren dat het hele systeem van stemmen niet klopt!”

Ook EenVandaag-journalist Lammert de Bruin vond het onbegrijpelijk.

,,Ik vind het wel een grote schande dat André van Duin niks gewonnen heeft,’ klaagt hij. ,,Eigenlijk slat dat nergens op. Maar Jan Slagter zei het al eens: oudere mensen stemmen niet.”

Slagter is van mening dat de Televizier-prijzen inmiddels ‘Instagram-prijzen’ zijn. ,,Het gaat mij niet om de ring, ik feliciteer Tim Hofman van harte! Maar Televizier Ster Presentator had naar André moeten gaan”, aldus Slagter. “Het is geen publieksprijs meer maar een Instagramprijs.”

LEES OOK:

Martien Meiland vond zijn speech voor Televizier-Ring beter

Meer DenD