Jan Slagter wil dat minister Helder op WK OneLove-band draagt

Door: DitjesDatjes
24-11-2022

Omroepbaas Jan Slagter vindt dat sportminister Conny Helder op het WK in Qatar wel een OneLove-band moet dragen. Als het aan Slagter ligt, zou zij er zelfs twee moeten dragen: eentje om haar enkel en eentje om haar arm. Dat bepleitte de baas van Omroep MAX donderdag in de NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Helder liet eerder weten dat zij nog niet weet of zij de OneLove-band zal dragen op de tribune in het oliestaatje. Duitse en Belgische ministers deden dat deze week wel, als protest tegen de omstreden mensenrechtensituatie in Qatar. “Die OneLove-band moet wel uit het koffertje”, aldus Slagter. “Eén om de enkel, één om de arm en dan gáán!” Hij hoopt overigens ook dat het Nederland elftal nog met “een creatief iets komt”.

De FIFA liet eerder deze week weten dat voetballers die een OneLove-band dragen een gele kaart krijgen. Ook mogen supporters op de tribune geen regenboogkleuren dragen en is het Belgische spelers verboden een shirt te dragen met aan de binnenkant van de hals het woord LOVE.

Helder gaat als sportminister naar Qatar om het Nederlands elftal aan te moedigen, maar gaat daarnaast – namens het kabinet – in gesprek over de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD