Jan slechthorend door hersenbloeding

Door: Tanja Brouwer
10-09-2019

Kijkers zullen er niets van merken, maar Jan Versteegh is slechthorend. Dat vertelt de presentator zelf aan Shownieuws. De oorzaak is een hersenbloeding die hij als baby vlak na de geboorte heeft gehad.

Percentages

De presentator weet dat hij veel geluk heeft gehad, want het had natuurlijk zomaar verkeerd kunnen aflopen. Toch merkt hij nog iedere dag de gevolgen van de hersenbloeding. ,,Ik mis hier ongeveer tachtig procent”, zegt Jan terwijl hij naar zijn rechteroor wijst. ,,En hier heb ik tachtig procent, dus mis ik twintig”, zegt hij over zijn linkeroor.

Veel last ervan heeft hij niet. ,,Ik weet niet beter dan dat ik geluid niet zo goed hoor. En bijvoorbeeld in een restaurant ofzo of überhaupt in gesprek met iemand let ik er wel op waar ga zitten of staan. Ik zit graag rechts van mensen zodat ik met mijn goede oor ernaar toe zit.” Gelukkig vertelt Jan dat hij tijdens zijn werk op televisie geen last heeft van zijn handicap.

Meer DenD