Jan Smit en Cornald Maas vanavond in ijskoud hok

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Miljoenen Europeanen kijken vanavond vol spanning naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Voor de kandidaten, het publiek, de kijkers thuis en voor de commentatoren is het muziekspektakel ieder jaar weer een feestje. Alleen zitten Jan en Cornald, de Nederlandse commentatoren, er niet zo comfortabel bij. Volgens Jan is het namelijk enorm koud in de ruimte waar ze moeten zitten!

Airco

,,Wij hebben in tegenstelling tot voorgaande jaren een heel groot commentaarhok’, zegt Jan Smit tegen De Telegraaf. ,,Het is wel heel koud, dus ik neem echt mijn jas mee. Er zit een airco, zo’n buit komt uit het dak, en daar komt me een partij wind uit. Daar wordt al over geklaagd, ook door andere landen. Maar volgens mij kunnen ze het niet reguleren.”
De zanger vindt dat wel een minpuntje, maar hij heeft zich goed voorbereid: ,,Ik heb echt mijn skivest meegenomen, want ik ga daar niet meer zitten anders. De pegels hingen aan het dak. Echt. Het is écht koud.”

Winst

Hopelijk krijgen Jan en Cornald het een beetje warm door het aanmoedigen van Duncan. Iedereen verwacht namelijk dat de Nederlandse zanger met het nummer Arcade doorgaat naar de finale. Zijn nummer is veruit het populairst, en volgens kenners heeft hij de hoogste winkans. Als Duncan écht en Eurovisie Songfestival weet te winnen, is dat heel bijzonder. De laatste keer dat Nederland op nummer één eindigde was in 1975, met het nummer Ding-a-Dong van Teach In.

Tags

ARCADECOMMENTATORCORNALD MAASDUNCAN LAURENCEEUROVISIE SONGFESTIVALJAN SMITWINST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck