Jan Smit geschrokken: ‘Dit zag ik niet aankomen’

Jan in SHOCK
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jan Smit is behoorlijk geschrokken van alle kritiek die hij als voorzitter van FC Volendam over zich heen krijgt. ,,Dat ik intern word aangevallen doet ongelooflijk veel pijn.”

Jan Smit heeft een hoop kritiek ontvangen op zijn plannen voor de club. Daar is hij behoorlijk van geschrokken, laat hij in gesprek met weekblad Story weten. ,,Als zanger ben ik het gewend om door de ene helft van Nederland aanbeden te worden en door de andere helft weggehoond te worden. Maar dat ik intern word aangevallen, door mijn eigen mensen, dat doet ongelooflijk veel pijn”, legt hij uit. ,,En dat de mensen met wie ik dagelijks samenwerk aan de poten van mijn stoel gingen zagen, dat had ik niet zien aankomen.”

Slangenkuil

Volgens Jan is de voetbalwereld een slangenkuil. ,,Geloof me! Veel erger dan de showbizzwereld”, vervolgt hij. Ook voor zijn gezin is het niet makkelijk. ,,Onze dochters zitten op de middelbare school en ze worden regelmatig aangesproken met: ‘Jouw pa kan er niks van!’ Emma wordt volgende maand dertien en Fem in januari zestien. Als er dan wat geroepen wordt, als er kritiek is op hun vader, vinden ze dat allesbehalve fijn.”

Ook zijn vrouw Liza heeft haar bedenkingen bij het voorzitterschap van Jan. ,,Op een gegeven moment vroeg mijn vrouw Liza me of mijn liefde voor haar even groot is als mijn liefde voor FC Volendam.”

Stapje terug

Alle kritiek is voor Jan een reden dat hij op den duur een stapje terug gaat doen in het voorzitterschap. ,,We zijn volop een hervorming aan het doorvoeren en het ziet er vooralsnog redelijk goed uit. Als die hervorming achter de rug is, ben ik van plan terug te treden. Ik schat dat dit binnen een jaar of twee het geval zal zijn.”

Tags

JAN SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck