Jan Smit hoopt op uitnodiging

Door: DitjesenDatjes
24-09-2019

Als het aan Jan Smit ligt gaat hij het Eurovisie Songfestival volgend jaar presenteren. De zanger is al jaren betrokken bij het evenement als commentator, en het lijkt hem geweldig om het evenement dat bekeken wordt door miljoenen mensen te presenteren.

Bekende Nederlanders

Hoewel Jan Smit zanger is, lijkt het hem niets om als artiest naar het Eurovisie Songfestival te gaan. ,,Daar heb ik geen zin in, en met het ouder worden kan ik het me veroorloven om alleen die dingen te doen die ik graag doe.” Toch wil hij graag een bijdrage leveren aan het evenement, net zoals voorgaande jaren. Maar dit keer niet als commentator, maar als presentator. ,,Maar ik moet niet flauw doen: het Songfestival presenteren lijkt me dan wél weer geweldig. Als de kans zich voordoet, grijp ik die zeker met beide handen.”

De zanger zou het wel een beetje terecht vinden als hij een belangrijke taak krijgt. ,,Ik ben al negen jaar commentator van het Eurovisiesongfestival voor Nederland en zit mee in de selectiecommissie die bepaalt welk liedje wij sturen. Dus mijn betrokkenheid is heel groot.” Toch realiseert hij zich dat hij niet de enige bekende Nederlander is die kans maakt om een van de presentatoren te zijn. Er zijn namelijk nogal wat mensen die in de media hebben laten weten die taak wel te zien zitten. Zo zijn daar Nikkie Tutorials, Anna Nooshin en Richard Groenendijk. Stuk voor stuk mensen die nooit eerder een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens het festival.

Meer DenD