Jan Smit: ‘Mijn ouders en oma zijn met de dood bedreigd’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Gillende tienermeisjes, optreden op de grootste podia van Nederland en andere bekende Nederlanders ontmoeten: Jan Smit is al jaren een van de populairste zangers van Nederland. Toch zijn er ook minder mooie kanten aan beroemd zijn, voor de zanger zelf maar ook voor zijn familie.

Waanzin

Jan Smit vertelt in het programma ‘Gert Late Night’ wat de keerzijde van bekendheid is. ,,Er waren periodes dat er 50 tot 100 mensen per dag aanbelden om met mij op de foto te kunnen. Er sloegen echt mensen hun tent op op het grasveldje naast ons huis, waar ze dan wachtten tot ik wakker werd”, zegt Jan die dat duidelijk niet leuk vond.

Deze mensen hadden geen kwade bedoelingen, maar er zijn ook momenten geweest waarop de zanger dacht dat men hem en zijn familie iets aan wilde doen. ,,We hebben vier jaar lang last gehad van een Duitse groepering. Die hebben meermaals onze banden lek geprikt, belden mijn ouders en mijn oma op en bedreigden hen met de dood. Toen heb ik echt een tijdje achtervolgingswaanzin gehad. Om dat te onderdrukken. Soms was ik helemaal alleen thuis en kon ik het nog niet laten om om me heen kijken en te checken of er niemand anders was.”

 

Tags

BEDREIGDDOODDUITSERSJAN SMITOMAOUDERSPILLEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck