Jan Smit nog lang niet de oude: ‘Helemaal kapot’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het afgelopen jaar was voor Jan Smit erg moeilijk. Hij kreeg een burn-out en moest noodgedwongen zijn agenda leegmaken, alleen voor het Eurovisie Songfestival maakte hij tijd. Hij vertelt nu dat het, ondanks die rust, nog lang kan duren voordat hij weer de oude is.

‘Te druk thuis’

In het programma Gert Late Night, waarin Gert Verhulst gasten ontvangt en interviewt vertelt Jan Smit het volgende: ,, Ik vind een burn-out een vervelend woord. Maar het klopt wel dat ik te veel hooi op m’n vork heb genomen. Ik was lichamelijk en mentaal helemaal kapot.” Zo kapot, dat hij zelfs een appartementje heeft gehuurd zodat hij regelmatig even afstand kan nemen van zijn gezin. Zijn twee kinderen en zijn stiefdochter moesten Jan dus regelmatig missen en zijn vrouw stond er alleen voor. ,,Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil”, zei zijn manager Aloys Buys daarover in februari.

Het ziet ernaar uit dat de kinderen papa ook de komende tijd voorlopig moeten missen. Niet alleen omdat Jan druk is met de voorbereidingen voor een alternatief Songfestival, maar ook omdat hij zich nog niet de oude voelt. ,, Het duurt wel heel lang allemaal. Ze hebben me gewaarschuwd dat het een à twee jaar kan duren voordat je mentaal weer helemaal de oude bent.” 


Tags

Burn-outVolendamZanger

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie