Jan Smit over werk ESF: misschien eerder al moeten stoppen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Jan Smit (38) had misschien al wel eerder moeten stoppen met zijn werk als commentator, presentator en als lid van de selectiecommissie bij het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde de presentator donderdag bij de talkshow Humberto, waar hij de Edison Pop Oeuvreprijs 2024 kreeg.

Presentator Humberto Tan vroeg Smit waarom Smit eigenlijk ook stopte als commentator, een taak die hij jarenlang op zich nam. “Ik heb het twaalf jaar gedaan en dat gold ook voor het selectiecommissiebeleid”, antwoordde de Volendammer. “Ik heb alles gedaan: we hebben gewonnen, we zijn tweede geworden, we hebben twee keer de finale niet gehaald.” Ook heeft hij de muziekwedstrijd twee keer mogen presenteren, vervolgde Smit. “En eigenlijk had ik toen misschien al moeten stoppen. Op een gegeven moment heb je alles gezien en gedaan.”

Smit vindt het Eurovisie Songfestival “de leukste week van het jaar”, want “iedereen is tevreden”. Maar, stelde hij: “Ik deed ook altijd alles. Maar je hoeft niet alles te doen.”

Mooiste hobby

Tan vroeg Smit ook naar een eerdere uitspraak, namelijk dat de zanger een punt achter zijn carrière wilde zetten als hij 40 jaar is. “Ik heb dat inderdaad heel vaak gezegd omdat ik toen in een periode zat waarin ik in een sneltrein zat.” Daardoor verloor Smit naar eigen zeggen het “plezier” in het uitoefenen van de “mooiste hobby”. De artiest en presentator was naar eigen zeggen “obsessief” bezig en wilde de beste zijn. “Dat zat nou eenmaal in mijn hoofd.”

Smit blikt terug op het moment waarop het minder goed met hem ging en hij een burn-out kreeg. “Toen ben ik eigenlijk pas gaan inzien wat belangrijk is.”

De zanger heeft “meer bereikt” dan hij “ooit had durven dromen”, vertelde hij nadat Tan hem had gevraagd naar zijn toekomstplannen. “Dus ik wil alleen nog maar tevreden zijn.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck