Jan Smit waarschuwt Marco Schuitmaker: ‘Dit moet je niet doen’

Jan waarschuwt collega Marco
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marco Schuitmaker heeft onlangs samen met Jan Smit de single Van Goes tot Purmerend uitgebracht, maar ook buiten het zingen hebben de twee veel contact met elkaar. Jan, die met een burn-out kampte, heeft Marco gewaarschuwd.

Iedereen zingt het nummer luidkeels mee: de grote hit Engelbewaarder. Dat Marco Schuitmaker volgend jaar een van de gastartiesten is bij de volgende concertenreeks van de Toppers, is dan ook niet gek te noemen. In gesprek met weekblad Story laat Marco weten dat hij het spannend vindt, maar inmiddels een goede band met Jan heeft opgebouwd.

Waarschuwing

,,Jan heeft me verteld hoe hij als kind doorbrak, waar hij tegenaan liep en wat voor mij valkuilen kunnen zijn”, vertelt Marco. ,,Jan heeft ook weleens te veel hooi op zijn vork genomen en dat is natuurlijk ook iets waar ik mede dankzij hem wel over nadenk. Het is niet de bedoeling dat ik een burn-out krijg.”

Burn-out

Gelukkig heeft Marco naar eigen zeggen een moeder die een oogje in het zeil houdt, maar toch wilde Jan hem waarschuwen. Marco treedt namelijk meer dan vierhonderd keer per jaar op. ,,Jan heeft me gezegd dat ik dat niet jarenlang moet doen. Dat houd ik niet vol. Maar een of twee jaar wil ik dat nog wel doen.”

Jan Smit

Jan Smit was jarenlang het grootste gedeelte van het jaar niet thuis. ,,Ik was 250 dagen per jaar in Duitsland. Je mist zo ontzettend veel van het gezinsleven”, vertelde Jan eerder in gesprek met 100% NL. Nu de zanger veel meer tijd met zijn gezin doorbrengt, wil hij nooit meer terug naar het oude patroon. ,,Ik ga nooit meer terug naar hoe het was. Als ze ’s avonds tegen me aan komen liggen, denk ik: hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan? Ik had altijd het idee dat ik het er wel goed vanaf bracht als vader. Veel gefacetimed, elke dag bellen. En als ik er dan was, dan deed ik enthousiast mee. Alleen, het stelt eigenlijk niets voor.”

Vriendin

Marco heeft dan weliswaar geen kinderen, maar wel een vriendin. Toch lijdt zijn relatie niet onder zijn drukke agenda. ,,Voor mijn vriendin maak ik tijd”, legt hij uit. Ook met zijn familie brengt hij veel tijd door. ,,Ik ben in een samengesteld gezin opgegroeid. (…) Mijn ouders hebben allebei een nieuwe relatie, maar hun band met elkaar is nog altijd goed. Dat is fijn. Mijn ouders zijn toppers.”

Tags

JAN SMITMARCO SCHUITMAKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck