Jan Smit weggestuurd bij FC Volendam: ‘Mes in je rug’

Jan zonder pardon op de keien gezet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jan Smit moet bij FC Volendam vertrekken als voorzitter, zo maakt hij bekend op Instagram. ,,Mes in je rug!”, reageren volgers verbaasd.

Het vierkoppig bestuur van FC Volendam ontving zondagavond een mail van de Raad van Commissarrissen, waarin het voorgenomen ontslag van het bestuur wordt aangekondigd. ,,Nadat eerder dit jaar mijn vriend, gedroomd vicevoorzitter en mede grondlegger van onze ambitieuze plannen, Keje Molenaar, al publiekelijk – ongefundeerd – door de RvC werd geëlimineerd, wordt nu het bestuur dus uit de weg geruimd”, zo schrijft Jan.

Weg bij FC Volendam

In de afgelopen vier jaar heeft Jan, samen met de rest van het bestuur, FC Volendam ‘op alle fronten naar een topsportniveau proberen te tillen’. ,,Helaas zijn er 6 mensen in de bovenste laag van onze voetbalorganisatie die er (nog steeds) fundamenteel anders over denken dan wij. Dat geeft voor de rest niet, maar het betekent wel dat ik voor het eerst in mijn leven word afgezet vanwege mijn idealen voor FC Volendam… Een twijfelachtige eer, maar wel voor het mooiste doel dat ik bijna 10 jaar belangeloos heb mogen dienen.”

Jan zou aankomende vrijdag zijn 10-jarig jubileum als bestuurslid vieren. ,,Dat ga ik dus nét niet halen”, aldus Jan. ,,De club zit voor altijd in mijn hart, wees er alsjeblieft zuinig op…”

‘Mes in je rug’

Volgers reageren verbaasd op het nieuws. ,,Mes in je rug dit Jan! Als er iemand een hart voor de club heeft ben jij het wel!”, schrijft iemand. En een ander schrijft: ,,Eeuwig zonde, maar complimenten voor dit professionele bericht. Het zal enorm veel pijn doen. Maar zolang het eindsignaal nog niet is gefloten is er nog van alles mogelijk.”Tags

JAN SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck