Jan van Veen nog niet klaar met MAX

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Meer dan vijftig jaar maakte Jan van Veen het programma ‘Candlelight’. Langzame vioolmuziek en gedichten over de liefde en eenzaamheid waren het recept voor een succesvol radioprogramma. Helaas is er definitief een eind gekomen aan het ‘kindje’ van Jan.

Vermoord

Jan Slagter wilde heel graag het programma uitzenden bij Omroep Max. Van Veen mocht thuis zijn programma maken en opsturen naar de omroep. Helaas ging het al snel mis, want de muzieksamensteller van Omroep Max zette volgens Van Veen verschrikkelijke muziek onder de gedichten. Er volgde een mailwisseling waarin de muzieksamensteller weigerde nog langer met Van Veen te communiceren.

Niet veel later kreeg Van Veen een mailtje van Jan Slagter. Daarin stond dat ze per direct wilden stoppen met de samenwerking. De reden zou de geluidskwaliteit van de montages zijn Van Veen is kapot van het feit dat zijn geliefde Candlelight niet meer te horen is op de radio en doet nu zijn verhaal in weekblad Privé. ,,We hebben in al die jaren nooit een klacht over de geluidskwaliteit gekregen. Na mijn eerste uitzending op 4 januari heb ik wel mijn beklag gedaan bij Max over de abominabele keuze van de muziek en de technische afwerking. Ze hadden bij MAX mijn programma vermoord”, zegt Jan. ,,Ze hadden er een rotzooi van gemaakt, er klopte niets van.”

Staartje

Jan van Veen laat het er niet bij zitten. ,,Dit muisje krijgt natuurlijk nog een staartje. Ik laat het er niet bij zitten. We hebben tenslotte een contract voor een jaar. SLagter denkt zich alles te kunnen permitteren en alleen te doen wat hij wil.”

Tags

JAN SLAGTEROMROEP MAXPRIVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck