Jandino Asporaat kritisch na aanval op zijn kinderen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Jandino Asporaat heeft op Instagram kritiek geuit op presentator Rutger Castricum. In de SBS6-talkshow HLF8 stelde Castricum bezorgd te zijn om de kinderen van de cabaretier naar aanleiding van Asporaats eerdere vraagtekens bij grote nieuwsgebeurtenissen zoals de maanlanding en 9/11. Ook vindt hij het kwalijk dat website Mediacourant een poll over zijn kinderen maakte.

“Je eigen mening hebben mag, maar van kinderen blijf je af..‼️” schrijft Asporaat in het onderschrift van een lange tekst die hij op Instagram plaatste. Daarin zegt hij: “De opvoeding van mijn kinderen ter discussie stellen in praatprogramma’s of door middel van een poll is onacceptabel en buitengewoon gevaarlijk. Het gaat alle perken te buiten als je ten eerste in een eenzijdige discussie alleen maar kan roepen ‘hij is gek’ en als dat niet echt werkt, je dan bedenkt: werp zijn kinderen in de discussie en iedereen aan tafel lacht? Met als doel mensen te willen overtuigen dat iemand niet acteert volgens de norm die wie bepaalt?”

Asporaat zegt dat de opmerking van Castricum voor veel haatberichten aan zijn adres heeft gezorgd. Het was volgens hem “een vrijbrief voor een ander om mij persoonlijke berichten te sturen met: ‘ben je wel geschikt als vader’, ‘je kinderen moeten bij je weg’, en ‘hoop dat jij je kinderen verliest’. Dit zijn nog de meest genuanceerde, als ik dat überhaupt zo kan noemen, berichten.”

Doorschieten

“Als we na een mening van een ander zo kunnen doorschieten en ons verlagen tot zulke smerige trucjes, dan missen we de essentie van het vrije woord”, stelt Asporaat. “Als er één ding voor mij belangrijk is, dan is het vaderschap.”

Asporaat ligt sinds begin deze week onder vuur omdat hij in een podcast openlijk zijn vraagtekens zette bij de echtheid van de maanlanding en de aanslagen in New York in 2001.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck