Janet Jackson weigerde medewerking ‘nipplegate’ documentaire

Door: DitjesDatjes
24-11-2021

De documentaire die The New York Times heeft uitgebracht over het befaamde ‘nipplegate’ incident van Janet Jackson en Justin Timberlake tijdens de pauze van de Super Bowl in 2004 kan geen goedkeuring wegdragen van de 55-jarige zangeres. Volgens Wayne Scot Lukas, de stylist die de veelbesproken outfit van dat optreden ontwierp, wilde Jackson niet meewerken aan de docu. Dit meldt Page Six.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ze heeft niet gevraagd om een Janet Jackson-docu en zit hier niet op te wachten. Ze heeft ons allemaal gevraagd om niet mee te werken omdat ze haar eigen verhaal wil vertellen,” aldus Lukas, die zei wel te hebben bijgedragen aan de documentaire die Janet zelf in januari 2022 uitbrengt. “Ook daarin heb ik niet over de Super Bowl gesproken, want dat is iets dat ze zelf behandeld. Ik houd het bij mijn eigen verhaal en werk al 18 jaar met Janet samen, dus je kan er vanuit gaan dat ik trouw aan haar ben.”

De documentaire, getiteld Malfunction: The Dressing Down of Janet Jackson, gaat in op de wijze waarop Jackson werd gecanceld nadat haar borst tijdens het optreden werd getoond door collega Justin Timberlake, die haar outfit openscheurde. Het voorval ging de hele wereld over en hoewel Timberlake het grootste aandeel had in de ‘stunt’ was het Jackson die het moest bekopen met afzeggingen en afwijzingen.

Zo werd haar onder meer toegang ontzegd tot de Grammy Awards terwijl Justin een nominatie kreeg. Het bedrijf Viacom, dat de halftime show produceerde, zond geen videoclips meer van Janet uit op MTV, dat ook eigendom van Viacom was. De tegenwerking bleek niet het einde van Jacksons carrière. Zo werd de zangeres in 2019 toegevoegd aan de Rock & Rock Hall Of Fame, nadat haar broers als The Jackson 5 in 1997 en Michael Jackson als solo-artiest in 2001 die eer al toebedeeld kregen. Ook is ze nog altijd een van ’s werelds best verkopende vrouwelijke artiesten aller tijden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD