Janke Dekker met dochter Amy Egbers in theatervoorstelling

Door: DitjesDatjes
06-10-2019

Musicalactrice Janke Dekker en haar dochter Amy Egbers, operazangeres, staan samen op het podium in de voorstelling Generations: Help! Mijn dochter zingt opera!. In de voorstelling zingen moeder en dochter zowel musicalliedjes als opera-aria’s. De voorstelling gaat vrijdag in première in Theater Singer Laren.

Na de première volgt een tournee tot einde van het jaar met voorstellingen in onder meer Haarlem, Veendam, Leiden, Oldenzaal, Bergen op Zoom en Zaandam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Janke Dekker (Carmen, Mata Hari, Evita) moest wel even slikken toen dochter Amy bekendmaakte zich te willen bekwamen in het klassieke zangrepertoire. Janke Dekker wist aanvankelijk weinig van opera, maar maakte door Amy kennis met alle mores die er in de operawereld heerst.

Overeenkomsten en verschillen

De dochter van Janke Dekker en Tom Egbers deelde in het verleden al eerder met haar moeder het podium in de musicals Oorlogswinter en Kruistocht in spijkerbroek, maar desondanks ontwikkelde Amy geen speciale voorliefde voor het musicalrepertoire. Na haar afstuderen aan het Fontys Conservatorium besloten moeder en dochter de verschillende werelden van opera en musical te onderzoeken.

In Generations trachten Janke Dekker en Amy Egbers het musical- en operarepertoire te doorgronden Volgens regisseur Victor van Swaay is het een muzikaal theatercollege met muziek uit Carmen, Evita, Madam, Dido en Aneas, Anatevka, Le Nozze di Figaro, West Side Story en The Sound of Music. Moeder en dochter zoeken naar de overeenkomsten en maken zich vrolijk over de verschillen. Ook zingen zij elkaars repertoire.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD