Janny van der Heijden heeft zeldzame oogziekte

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Janny van der Heijden is al jaren het vrolijke jurylid van Heel Holland Bakt. Met veel plezier stopt ze taart, cake en koekjes in haar mond. Maar de baksels goed bekijken, is soms wat moeilijker voor haar. Zij lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte.

Littekens

,,Wat er aan de hand is, is dat ik een auto-immuunziekte heb gehad, waardoor ik blinde vlekken in mijn ogen heb, gaten in mijn zicht”, zegt Janny tegen weekblad Privé. ,,Er zijn delen in mijn ogen afgestorven waardoor die gaten zijn gevallen.” Het jurylid legt uit dat er wel herstel heeft plaatsgevonden, maar dat het littekenweefsel op haar ogen blijft. ,,Dus als ik soms om dingen heen kijk, is het daardoor en niet omdat ik iets heb laten doen.” Er gingen geruchten dat Janny aan zichzelf zou hebben laten sleutelen, maar dit is dus absoluut niet waar.

Gelukkig voor Janny heeft de ziekte nog geen effect op haar werk. Ze kan namelijk nog gewoon schrijven jureren. Wel moet ze regelmatig naar het ziekenhuis.

Najaar

Aankomende zondag is de eerste aflevering van Heel Holland Bakt te zien. Dit seizoen is anders dan vorige seizoenen, want dit keer zijn de afleveringen niet in de zomer opgenomen, maar in het najaar.

 

 

Tags

HEEL HOLLAND BAKTJANNYOGENOOGZIEKTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck