Janny van der Heijden kookt Vrijheidssoep voor Bevrijdingsdag

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp

Janny van der Heijden maakt in 2026 de Vrijheidssoep voor Bevrijdingsdag. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei verspreidt de soep in blik zodat mensen deze op 5 mei kunnen eten tijdens de Vrijheidsmaaltijden, meldt het donderdag.

Tijdens die maaltijden komen mensen samen in publieke ruimtes als buurthuizen, kerken en bibliotheken om in gesprek te gaan over vrijheid en onvrijheid. Van der Heijden laat weten het “fantastisch” te vinden om hieraan mee te werken. “De Vrijheidssoep is echt een goed initiatief. Ik zeg altijd: als er iets is dat verbindt, dan is het eten.”

Voor Van der Heijden is eenvoud het uitgangspunt bij het bedenken van de soep. “Zo heb je zelf de ruimte om de soep te maken op een manier die bij jou past. Met verschillende toppings geef je zelf verhaal en kleur aan jouw soep”, vertelt Van der Heijden. Het recept van de soep is momenteel nog volop in ontwikkeling. De organisatie laat weten dat het een veganistische soep wordt zodat mensen van alle geloofsovertuigingen en diëten mee kunnen eten.

De Vrijheidsmaaltijden worden in 2026 voor de zevende keer door het hele land georganiseerd en zijn een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met het Vfonds.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • Dirck

Deze site gebruikt trackingtechnologieën. Je kunt ervoor kiezen om deze technologieën te accepteren of te weigeren.